ساندویچ ساز تنها یک دستگاه برای تهیه اسنک ژامبون و پنیر نیست، بلکه مواد غذایی سالم تر و متنوع تری نیز وجود دارد که با بهره گیری از ساندویچ ساز می توان وعده های غذایی کامل و سرشار از انواع ویتامین ها را تهیه و آماده نمود. اما این دستگاه نیز مانند همه لوازم خانگی برقی به مراقبت و نگهداری ویژه ای نیاز دارد، تا با خیالی آسوده بتوانید مدت زمان بیشتری از آن بهره ببرید.
طرز کار ساندویچ ساز
ساندویچ ساز ها مارک و برند های بسیاری دارند، که هر کدام از آنها ممکن است در بعضی موارد متمایز باشند. اما در کل همه این دستگاه ها در موقع استفاده کردن، متشابه به هم هستند.
نحوه کار با دستگاه ساندویچ ساز
طرز کار با ساندویچ ساز به صورتی است که قبل از هر چیزی باید دستگاه را روشن کنید.پس از گرم و آماده شدن دستگاه،می توانید مواد غذایی را که آماده کرده اید درون سینی های آن قرار داده و درب را ببندید.پس از گذشت مدت زمان لازم برای پختن مواد غذایی تان،دستگاه را خاموش کنید و مواد را از داخل آن خارج کنید.همچنین برای اینکه گرم و آماده شدن دستگاه برای پختن مواد غذایی برای شما قابل تشخیص باشد می توانید از لامپ خبر استفاده کنید.
در بعضی از این دستگاه ها فقط یک لامپ خبر وجود دارد که به طور خودکار با روشن کردن دستگاه، لامپ نیز روشن می شود. هنگامی که حرارت سینی ها به اندازه مطلوب رسید لامپ توسط ترموستات خاموش می شود و این نشانه آماده شدن دستگاه برای قرار دادن مواد غذایی درون آن است.
ساندویچ ساز بر اساس گریل کنتاکت کار می کند تا در کمترین زمان یک ساندویچ سریع تهیه کند. درون بدنه اصلی ساندویچ ساز یک کویل قرار دارد که مانند یک عنصر گرمایشی عمل می کند. این به نوبه خود صفحات دستگاه را گرم می کند. پیچیدگی این فناوری اطمینان از دمای یکنواخت پس از بسته شدن درب ها است. به این ترتیب،گرمای تولید شده برای پختن غذای استفاده می شود.ماهیت نچسب ظرف ساندویچ ساز تضمین می کند که در غذای شما به ساندویچ ساز نچسبد. این دلیلی است که نشان می دهد چرا و چگونه ساندویچ شما پس از آماده شدن خوب، ترد و طلایی می شود.
نحوه استفاده از ساندویچ ساز
استفاده از ساندویچ ساز بسیار آسان و ساده است. در حالی که همه ساندویچ سازها دفترچه راهنما دارند اما به این چند نکته توجه کنید.
نکات مهم
کار ساندویچ ساز ساده است،اما چند نکته و ترفند وجود دارد که قبل از دست زدن به این دستگاه باید به آنها توجه کنید:
• قبل از استفاده از ساندویچ ساز دفترچه راهنمای کاربر را به درستی بخوانید. این به ویژه برای مبتدیان مهم است. • برای جلوگیری از هر گونه چسبندگی مواد، همانطور که قبلا ذکر شد، حتما از کره یا روغن مایع استفاده کنید تا ساندویچ به آرامی جدا شود. • قبل از ریختن مواد و یا تکه های نان حتماً ساندویچ ساز را همانطور که توصیه می شود از قبل گرم کنید. • هرگز از روش ها یا محصولات تمیز کننده سخت برای تمیز کردن داخل ساندویچ ساز استفاده نکنید.
اما در بعضی از مدل های پیشرفته در ساندویچ ساز ها از دو لامپ با نور سبز و قرمز استفاده شده است. لامپ قرمز به شما می گوید که دستگاه در حال آماده شدن و افزایش حرارت است.اما لامپ سبز نشانگر این است که حرارت دستگاه به حد مطلوب رسیده است و می توان مواد غذایی را داخل دستگاه قرار داد. همچنین نیازی به جابجایی یا پشت و رو کردن مواد غذایی نمی باشد. زیرا ساندویچ ساز ها خود در هر دو طرف المنت دارند.
یعنی هم در قسمت پایینی که مواد درون آن قرار می گیرد و هم در قسمت بالایی که به عنوان درب می باشد المنت قرار داده شده است، که هر دو طرف مواد غذایی را به اندازه لازم حرارت دهند.
ویژگی های دستگاه ساندویچ ساز
اکثر دستگاه های ساندویچ ساز صفحات ثابتی دارند. که اندازه این صفحات ثابت از جنس تفلون ساخته شده اند. بعضی از صفحات کوچک تر هستند و بعضی اندازه بزرگ تری دارند.در فروشگاه های مواد غذایی هم نان های مستطیل شکل ساندویچ در دو اندازه وجود دارند.
که برای قرار دادن در دستگاه بهتر است اندازه مناسب دستگاه خود را تهیه کنید. همچنین دستگاه های ساندویچ ساز دارای درجه قابل تنظیم نیز هستند که در مدل های مختلف، متفاوت است. به این صورت که در دستگاه های ساده و ارزان قیمت، امکان تنظیم درجه حرارت وجود ندارد.
اما در نمونه های مدرن و گران قیمت، زمان سنج و زنگ وجود دارد که به محض آماده شدن ساندویچ یا اسنک به شما خبر می دهند تا به سراغ شان بروید. در برخی مدل های ساندویچ ساز لبه های بلندی نیز وجود دارد.
لبه این دستگاه ها به اندازه ای بلند است که در موقع تهیه ساندویچ،پنیر های آب شده یا روغن کباب از لابه لای صفحات خارج نشوند و به بیرون نریزند تا محیط اطراف را کثیف نکنند. دستگاه ساندویچ ساز همچنین دارای سیستم قطع ترموستات و سیم نسوز است که قطعاتی مقاوم در برابر حرارت دارند.
نکاتی برای سالم ماندن دستگاه ساندویچ ساز
برای سالم ماندن دستگاه بهتر است قبل و بعد از هر بار استفاده، آن را با یک پارچه نم دار تمیز کنید و توجه داشته باشید که خرده های نان و چربی های روی صفحات را خوب و با دقت کافی پاک کنید، تا اثری از آلودگی روی دستگاه شما بر جای نماند.
چون ماندن چربی های اضافی روی دستگاه می تواند محیط مناسبی برای رشد میکروب ها و باکتری ها باشد. برای جدا کردن تکه های سفت و باقی مانده روی دستگاه هرگز از وسایل نوک تیز استفاده نکنید، چون به تفلون صفحات صدمه وارد می کند. این را هم بدانید برای تمیز کردن هرگز آب و مایعات تمیز کننده دیگر را با هم مخلوط نکنید.
برای این کار می توانید بعد از سرد شدن دستگاه، آن را دوباره به پریز برق وصل کنید و کمی صبر داشته باشید تا صفحات کمی گرم شوند. در این صورت به راحتی می توانید لکه های چسبیده به دستگاه را جدا و تمیز کنید.
همچنین در این باره حتی می توانید روی لکه های سفت و چسبیده به دستگاه از مقداری روغن استفاده کنید. می توانید مقدار کمی روغن روی لکه ها بمالید و حدود 5 تا 10 دقیقه منتظر بمانید. با این کار غذای باقیمانده روی دستگاه شما به سادگی جدا می شود.
مدت زمان پخت ساندویچ در ساندویچ ساز ها
زمان پخت اسنک و ساندویچ به نوع ساندویچ ساز شما بستگی دارد. اما توجه داشته باشید که نیازمند مدت زمان طولانی نمی باشد. و جالب است بدانید که با ساندویچ ساز به غیر از اسنک و ساندویچ می توانید غذا های بسیاری را تهیه کنید. که برای دستور پخت، مواد اولیه و حتی زمان پخت آن ها تنها لازم است سری به اینترنت بزنید. ما در اینجا یک سری نکات ایمنی و کاربردی در مورد طرز کار و استفاده از ساندویچ ساز ها را برای شما بیان کردیم.
اما همان طور که در بالا به متنوع بودن دستگاه های ساندویچ ساز اشاره شد، پس در نکات ایمنی و استفاده نیز متمایز هستند. برای راحتی این کار می توانید به سراغ دفترچه راهنمایی محصول تازه خریداری شده بروید. در آنجا اطلاعات دقیق تری وجود دارد که شما از آن ها هم می توانید بهره ببرید.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!