در طول روز بسیار پیش میآید که به آب جوش نیاز پیدا کنیم؛ هنگامی که میخواهيد برای مهمان ناخوانده خود چای دم کنید یا برای خود یک لیوان قهوه پس از گذراندن روزی سخت درست کنید. همه اینها نیاز به سرعت عمل دارند اینجاست که پای کتری برقی به میان می آید.
همه ما میدانیم که جوش آمدن آب میتواند زمانبر باشد؛ پس به وسیلهای نیاز داریم که بی دردسر و به سرعت آب جوش لازم را تامین کند؛ کتری برقی دقیقا همین کار را انجام میدهد! کتری برقی به راحتی و بدون دردسر آب را به سرعت برای مصارف متعدد به جوش میآورد و در زمان نیز بسیار صرفهجویی میکند. مانند هر وسیله برقی دیگری نگهداری و استفاده از کتری برقی نکاتی دارد که باید آنها را رعایت کرد که مجبور نباشید مدام به تعمیرگاه سر بزنید و به دنبال خرید کتری برقی جدیدی باشید!
راهنمای راه اندازی کتری برقی کتری برقی از آنجایی که ساخت و طراحی سادهای دارد، راه اندازی آن نیز بسیار ساده است. کتری برقی از دو بخش تشکیل میشود،پایه و محفظه که اکثر ویژگیهای آن مانند تنظیم درجه،کلید رهاکننده درب و درجهبندی آب روی محفظه آن قرار دارد. در قسمت پایه نیز سیم برق و المنتهای حرارتی تعبیه شده که حرارت از آن به محفظه انتقال داده میشود. در برخی از مدلهای کتری برقی هنگامی که از آن استفادهای نمیشود، میتوان سیم برق را در پایه آن جمع کرد و برای استفاده مجدد آن را بیرون آورد که سیم آسیبی نبیند. سعی کنید قبل استفاده از کتری ابتدا دو تا سه بار آب را در آن بجوشانید و دور بریزید که هرگونه خاک و آلودگیها از آن پاک شود. همچنین دقت کنید که آب به دستگاه، دکمهها و صفحه نمایش آن نفوذ نکند؛ چون دستگاه برقی است و امکان اتصال برق و خطر آتشسوزی را به همراه دارد. پس از اینکه مطمئن شدید بیرون دستگاه کاملا خشک است، میتوانید آن را روشن کرده و استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای خرید کتری برقی را مطالعه بفرمایید.
راهنمای استفاده از کتری برقی کتری برقی یک وسیله کاربردی در آشپزخانه است که با تبدیل برق به گرما، آب را به نقطه جوش میرساند. البته به دلیل استفاده از برق،سرعت عمل بیشتری نسبت به کتری گازی دارد. برخی از مدلهای جدید نیز این امکان را برای کاربران فراهم آوردهاند که بتوانند دمای آب را تنظیم کنند و برای برخی از روشهای دم کردن قهوه یا درست کردن دمنوش بسیار کاربردی است. طرز استفاده از کتری برقی بسیار آسان است و پس از باز کردن، بدون اینکه نیاز باشد کاری برای نصب آن انجام دهید، میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید. در ادامه قدم به قدم راهنمای استفاده از کتری برقی را برای شما آوردهایم. برای استفاده از کتری برقی باید مراحل زیر را انجام دهید:
راهاندازی کتری برقی بسیار ساده است و با در نظر داشتن و رعایت کردن نکات راهنمای استفاده از کتری برقی، میتوان نهایت استفاده را از آن داشت و عمر مفید آن را طولانیتر کرد.
نکات مهم نگهداری از کتری برقی برای اینکه وسایل برقی دچار استهلاک نشده و عمر مفید آنها کوتاه نشود، باید نکاتی را در نگهداری از آنها رعایت کرد که مجبور نشوید هر چند مدت یک بار دستگاه خود را به تعمیرگاه ببرید. در ادامه برخی از نکاتی که هنگام استفاده از کتری برقی باید آنها را رعایت کنید،برای شما آوردهایم.
استفاده از آب تصفیه شده آب لولهکشی معمولا املاح زیادی دارد که به مرور زمان این املاح در کتری جمع میشوند و ایجاد رسوب میکنند. این رسوبات به مرور زمان میتوانند به دستگاه آسیب بزند و جلوی سوراخهای آن را بگیرند؛ بنابراین بهتر است حتما از آب تصفیه شده برای کتریهای برقی خود استفاده کنید که هم از انباشته شدن رسوبات جلوگیری شود و هم کیفیت چای و قهوه شما بیشتر باشد.
تنظیم دما برخی از کتریهای برقی این امکان را برای مصرفکننده فراهم کردهاند که دمای مورد نیاز آب را تعیین کنند؛ چون برخی از دمکردنیها به آب جوش 100 درجه نیاز ندارند و برعکس، برای مواردی مانند شیر خشک لازم است که آب حتما تا 100 درجه برسد و جوشیده باشد. بنابراین هنگام استفاده سعی کنید حتما دمای مورد نظر را تنظیم کنید.
محافظ برق به دلیل نوسانات برق، معمولا نباید دستگاهای برقی را مستقیما به پریزر برق زد و باید از یک رابط برای اتصال دستگاه به برق استفاده کرد. کتری برقی نیز با دیگر دستگاههای برقی تفاوتی ندارد و برای اینکه به دستگاه شما آسیبی وارد نشود، سعی کنید از چندراهی یا رابط محافظدار برای انتقال برق استفاده کنید.
محکم بستن درب کتری یکی از مهمترین نکات در راهنمای استفاده از کتری برقی اطمینان حاصل کردن از بسته بودن درب آن است. جوش آمدن آب موجب ایجاد حباب و بیشتر شدن حجم آن میشود و ممکن است آب از دستگاه بیرون بریزد.از آنجایی که این دستگاه برقی است و احتمال اتصالی و آتش سوزی به همراه دارد،حتما قبل از روشن کردن آن،از محکم بسته بودن درب محفظه کتری اطمینان حاصل کنید که حادثهای رخ ندهد.
جدا کردن کتری از پایه و پر کردن آن تا اندازه تعیین شده در راهنمای استفاده از کتری برقی،وقتی میخواهید کتری را پر کنید،حتما به دو نکته توجه داشته باشید. اول اینکه حتما آن را از روی پایه آن جدا کنید که آب به پایه نفوذ نکند و خرابی به بار نیاورد.دوم اینکه حتما حواستان باشد که کمتر از درجه Min و بیشتر از درجه Max در دستگاه آب نریزید؛ چون هر یک از آن توسط کارخانه تعیین شده و باید رعایت شوند که آب به دستگاه نفوذ نکند و عملکرد دستگاه را مختل نسازند.
شستن کامل کتری پس از هر بار استفاده برای اینکه کتری تمیز بماند، بوی نامطبوعی نگیرد و چیزی در آن جمع نشود،حتما آن را بشویید. سعی کنید هر هفته یک بار آن را رسوب زدایی کنید که از تجمع رسوبات در آن جلوگیری شود.برای رسوب زدایی نیز میتوانید از ترکیب آب و سرکه سفید استفاده کنید؛ اجازه دهید این محلول 5 دقیقه بجوشد و سپس آن را خالی کنید. برای از بین بردن بوی سرکه نیز یکبار تنها آب را در کتری بجوشانید و آن را خالی کنید.
راه دیگر برای رسوبزدایی،استفاده از ترکیب آب لیمو و آب است؛برای این کار باید تا نصف محفظه را از این ترکیب پر کنید و اجازه دهید این ترکیب دو بار در دستگاه بجوشد و پس از آن،یکبار به تنهایی آب را در کتری برقی بجوشانید که عمل رسوب زدایی به درستی انجام گیرد.
جوشاندن فقط آب از مهمترین نکاتی که در راهنمای استفاده از کتری برقی باید آن را به خاطر داشت،این است که نباید در کتری برقی مایعی جز آب را گرم کرد.آنجایی که کتری برقی تنها برای جوش آوردن آب طراحی شده است،تنها آب را در آن به جوش بیاورید و از به جوش آوردن مایعات دیگر مانند شیر یا سوپ در آن خودداری کنید. ممکن است چند باری بتوانید این کار را انجام دهید،اما این کار قطعا عمر مفید آن را کوتاه میسازد.همچنین مایعات دیگر مانند شیر و سوپ به دلیل داشتن چربی،موجب کثیف شدن محفظه کتری برقی میشوند و از آنجایی که کتری برقی را نمیتوان زیر آب شیر شست، عطر و رنگ مایعات روی بدنه آن باقی میماند.
کاربردهای کتری برقی کتری برقی آن دسته از وسایلی برقی آشپزخانهای است که طرفداران زیادی دارد و اکثر افراد بر این باورند که وجود کتری برقی در خانه از واجبات است. داشتن کتری برقی در آشپزخانه مزایا و کاربردهای زیادی دارد که در راهنمای استفاده از کتری برقی، به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
سرعت عمل همانطور که اشاره شد به دلیل اینکه کتری برقی از نیروی الکتریکی و المنت برای جوش آوردن آب استفاده میکند، سرعت بیشتری نسبت به کتریهای گازی دارد.بنابراین اگر هنگام آشپزی نیاز به آب جوش دارید یا خستهاید و میخواهید یک لیوان چای، قهوه یا دمنوش برای خود درست کنید، کافی است آب را در کتری بریزید و آن را روشن کنید تا در مدت زمان کمتر از 4 دقیقه آب به جوش آید.
تنظیم دما برخی از دمنوشها را نمیتوان در آب 100 درجه جوشاند، چون ممکن است برخی از خواص آنها از بین بروند. بنابراین لازم است که حتما در دمای مشخصی آنها را دم کرد. کتری برقی به دلیل داشتن دماسنج و تنظیم دما، این قابلیت را برای کاربران به وجود میآورد که به راحتی دمای مورد نظر خود را تنظیم کنند و به محض رسیدن دمای آب به آن درجه، هشدار دستگاه به صدا درآید.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!