جاروبرقی یکی از مهمترین وسایل برای خانه تکانی و نظافت است و مثل هر وسیله دیگری برای سالم ماندن و عملکرد بهتر نیازمند به مراقبت و نگهداری درست است. یکی از روشهای نگهداری از جاروبرقی، تمیز کردن به موقع آن است. برای اینکه به طول عمر جاروبرقی و عملکرد مناسب این وسیله پرکاربرد کمک کنید بهتر است که تمام فوت و فنهای تمیز کردن جارو برقی و نگهداری از جاروبرقی را بدانید.
معرفی انواع جاروبرقی بهتر است قبل از هر چیز به سراغ معرفی انواع جاروبرقی برویم تا شناخت کلی با جارو برقیها پیدا کنید. جاروبرقی میتواند به 4 دسته تقسیم شود.
در این میان جارو برقی مخزنی ال جی به 5 دسته تقسیم میشود:
انواع جاروبرقی مخزنی
چند نکته قبل از شروع به تمیز کردن جارو برقی
برای تمیز کردن جارو برقی بهتر است محیطی باز را در نظر بگیرید زیرا در صورت داشتن گرد و غبار زیاد این کثیفیها محیط پیرامون و شما را اذیت نکنند. مطمئن شوید که جاروبرقی به برق وصل نیست. از دفترچه راهنما جاروبرقی مخصوص مدل جاروبرقی خود حتما کمک بگیرید.
و در نهایت تمام قسمتهای جاروبرقی (مثل فیلتر و کیسه آشغال) را با دقت و احتیاط از داخل آن جدا کنید.
تمیز کردن کیسه و فیلتر های جارو برقی کیسه ای یا پاکتی
زمانی که دستگاه را روی حداکثر قدرت تنظیم کرده اید و سر شلنگ جاروبرقی روی سطحی نیست اما نمایشگر ”کیسه پر است“ کاملا قرمز شده است، کیسه زباله باید تعویض شود. در چنین حالتی حتی اگر به نظر داخل کیسه زباله پر نباشد، باید آن را عوض کنید زیرا احتمالا گرد و غبار روزنه های کیسه زباله را کاملا بسته است.
تمیز کردن فیلتر موتور جاروبرقی در داخل دستگاه و ما بین موتور و کیسه زباله تعبیه شده است. توصیه میکنیم هر بار که فیلتر خروجی هوا را تعویض میکنید، فیلتر موتور را نیز در آورده و با برداشتن زباله ها از اطرافش و تکاندن آن گرد و غبارش را تمیز کنید و دوباره در جای خودش نصب کنید.
معرفی جارو برقی مخزنی یا بدون کیسه ال جی
جارو برقیهای بدون کیسه ال جی در سال 2001 عرضه شد.باتوجه به استقبال، طراحی های مختلف با قدرت مکش بالا همراه با قابلیت ضد باکتری (Bio) و نانو سیلور (NANOSilver) روانه بازار شد. درنهایت این پشتوانه باعث خلق آخرین مدل جاروبرقی ال جی به نام کمپرسور همراه با سیستم چرخش گردبادی گردید.
سیستم های چرخش گردبادی جاروبرقی بدون کیسه در این نوع سیستم، باتوجه به 4 مرحله چرخش هوا در فیلترهای مخصوص، تمامی گرد و غبار جذب و در تانک دستگاه باقی مانده، هوای صاف به سمت موتور هدایت میشود. در مرحله اول با چرخش هوا در تانک، باتوجه به نیروی گرانشی، گرد و غبار درشت در تانک باقی می ماند. همزمان با جذب گرد و غبار، با حرکت تیغه، گرد و غبار در تانک انباشته میشوند. در مرحله دوم هوای صاف البته، همراه با گرد و غبار بسیار ریز خارج میشود. در مرحله سوم هوا به همراه گرد و غبار نرم وارد سیکل چرخش جدید شده، و در انتهای آن با توجه به سرعت چرخش، در تانک باقی میمانند. در مرحله چهارم هوای تصفیه شده به سمت موتور هدایت میگردد.
جاروبرقی کمپرسور compressor ال جی چیست؟ جارو برقی بدون کیسه ای که مجهز به کمپرسور هستند که ویژگی فشرده سازی گرد و غبار دارد. یک تیغه پلاستیک داخل محفظه جارو برقی کمپرسور، مدام از یک سو به سوی دیگر میچرخد و سبب متراکم شدن زباله داخل مخزن میشود . زباله در این جارو برقیها چهار برابر بیشتر از جاروبرقیهای بدون کیسه مشابه، فشرده میشود که باعث کاهش تعداد دفعات تخلیه مخزن میگردد .
ساختار داخلی کمپرسور با استفاده از این تکنولوژی، گرد و غبار داخل محفظه تعبیه شده متراکم شده، که باعث بدست آمدن مزایای ذیل میشود :
نحوه عملکرد قسمت کمپرسور با شروع به کار دستگاه، موتور در هر 6 ثانیه یک دورکامل زده و بوسیله این چرخش و حرکت تیغه مخصوص گرد و غبار ورودی را به صورت متراکم تبدیل کرده و از ورود به موتور و همچنین انتشار در محیط جلوگیری میکند.
تمیز کردن مخزن جاوربرقی معمولی ال جی
شما میتوانید با جاروبرقیهای مخزنی ( بدون کیسه ) ال جی تنها با یک حرکت مخزن را از دستگاه جدا کرده، درب آن را بردارید و به آسانی تخلیه نمایید. برای شستن مخزن نیز کافیست آن را زیر شیر آب گرفته و در سایه قرار دهید تا خشک شود. زمانی که محفظه زباله پر شود، چراغ نمایشگر واقع بر روی دسته شلنگ چشمک زده و صدای آلارم شنیده خواهد شد. پس از حدود 1 دقیقه و 30 ثانیه، جاروبرقی بطور خودکار خاموش و صدای آلارم به گوش خواهد رسید. محفظه زباله را تخلیه نموده و مجددا از دستگاه استفاده نمایید. در صورتی که پس از تمیز کردن محفظه زباله، قدرت مکش کاهش یافته و یا چراغ نمایشگر روشن شود، باید نسبت به تمیز نمودن فیلتر هوا و فیلتر ایمنی موتور اقدام کنید.
روش تمیز کردن فیلتر هوای خروجی جاروبرقی مخزن معمولی فیلتر هوای خروجی قابلیت استفاده مجدد را دارد. به منظور تمیز کردن فیلتر هوای خروجی، درپوش این فیلتر واقع بر روی بدنه دستگاه را از طریق بیرون کشیدن آن، جدا سازید. فیلتر هوای خروجی را بردارید. گرد و خاک فیلتر را بتکانید. از شستشوی فیلتر با آب پرهیز کنید.
تمیز کردن بدنه جاروبرقی و مراقبت از بدنه دستگاه یکی از نکات مهمی که باید در تمیز کردن جارو برقی به آن توجه کنید، بدنه دستگاه است. افراد زیادی در حین جاروکشی به بدنه دستگاه اهمیتی نمیدهند و آن را به دیوار و بخشهای مختلف خانه میکوبند. این کار میتواند باعث وارد شدن ضربه به بخشهای داخلی دستگاه شود و به مرور منجربه از بین رفتن بدنه دستگاه و شکل ظاهری جاروبرقی شود. برخلاف سایر قطعات جاروبرقی، بدنه جاروبرقی منحصر به فرد است و اگر خراب شود ممکن است هرگز نتوانید بدنه جدیدی برای آن خریداری کنید.
تمیز کردن غلتک و برس جاروبرقی
یکی دیگر از قسمت های جاروبرقی که باید تمیزی آن را فراموش نکرد، غلتک و برس جاروبرقی است. در این دو قسمت احتمال گیر کردن مو و پرز درون برس یا غلتک البته بسته به مدل جاروبرقی وجود دارد. برای تمیزی این قسمت میتوانید موهای گیرکرده بین برس یا غلتک را بیرون آورید و آشغال ها را از درون آن خارج کنید. مراقب باشید در حین انجام این کار به برس آسیبی نرسانید. تمیز کردن جارو برقی در تمام قسمتهای آن نیاز به دقت دارد.
تمیز کردن لوله خرطومی جاروبرقی گاهی اوقات در هنگام تمیز کردن خانه و جاروکشی، اقلام ریز و درشت در لوله خرطومی گیر میکنند و باعث میشود که به کیسه جاروبرقی نرسند. این اقلام مانده درون لوله خرطومی، مانع مکش ذرات به درون جاروبرقی شده و در کارکرد دستگاه اختلال ایجاد میکنند. برای تمیز کردن لوله خرطومی جاروبرقی آن را از دستگاه جدا کرده و روبروی نور درون آن را نگاه کنید. اگر چیزی درون لوله میبینید آرام آن را از لوله جدا کنید. در هنگام تمیز کردن جارو برقی مراقب باشید تا به لوله خرطومی آسیب و ترک وارد نکنید.
تمیز کردن پارویی و سرهای متفاوت جاروبرقی
برای تمیز کردن سر و برس های اضافه جاروبرقی باید اگر مو در بین آن گیر کرده خارج کنید. هر جاروبرقی بسته به مدل و اقلام جانبی خود سریهای مختلفی دارد پس بسته به نوع سری آنها بررسی کنید که کثیفیها اگر به آن چسبیدهاند مانند مو، دستمال و ... آن را پاک کنید.
نام شما :* !!!
ایمیل :
نظر شما : * !!!